Bosznai Tibor

Művészeti vezető


A vendéglátáshoz a kilencvenes években kerültem közel. Az egyetemi éveim alatt barátaimmal megnyitottuk a Süss fel Nap nevű klubot. Egy ideig külön terület volt számomra a munka és a tanulmányi élet, de szerencsére megtaláltam a módját annak, hogyan tehetem hasznossá a bölcsészkaron tanultakat a vendéglátásban. Cégünk, amely több éttermet és szórakozóhelyet üzemeltet, kiemelten odafigyel arra, hogy minél több ponton együttműködjön a hazai kreatív társadalom szereplőivel, legyenek ők építészek, képzőművészek, filmrendezők, vagy a civil élet aktív szereplői. Feladatomat, munkakörömet a fent vázolt koordináta rendszerben tudnám meghatározni, ide tartozik a programalkotás, kommunikáció, vagy éppen a dizájn, amit a cég életciklusa épp megkíván.


A Hadik Kávéház és a Szatyor Bár és Galéria a XXI. században. Cégünk egyik legsikeresebb vállalkozása az egykori híres kávéház újranyitása és visszaillesztése a budapesti vérkeringésbe. Az újbudai lokáció, a második világháború előtti pezsgő szellemi légkör, az egykori enteriőr, jobban mondva annak elpusztulása komoly kihívásokat jelentett a 2010-es újranyitás előtt. Szó lesz még arról, miként lehetett egymás szolgálatába állítani a gasztronómiai célkitűzéseket, a programszervezést és a kommunikációt. A második világháború előtti vendéglátással foglalkozó szakirodalomban gyakran szerepel egymás mellett ez a két szó: kávéházi élet. Azt szeretném tehát körbejárni, hogy miként sikerült újjáéleszteni a százéves hagyományt.

X