Dr. Gulyás Éva

Számvitel és adózás (Mini MBA)


Az elmúlt 15 évben mély és szerteágazó tapasztalatot szerzett a lízingügyletek kezelése terén, mind a magyar számvitel és adózás, mind a US-GAAP, mind pedig az IFRS területén. A lízing üzletág számviteli irányításért volt felelős az ABN AMRO Eszközlízing, valamint a Citileasing csoportban, valamint főkönyvelőként dolgozott a CIB lízing csoportjában. Tanácsadóként részt vett a Lombard lízingcsoport IFRS jelentéseinek, devizapozíciós nyilvántartásainak, valamint az IAS-konform értékvesztés-számítás kialakításában.

1996. szeptember óta vesz részt a Budapesti Corvinus Egyetem számvitel oktatásának fejlesztésében, elsősorban a Vezetői Számvitel tantárgyak területén, de részt vett az Éves beszámoló készítése tantárgy oktatásában is. Jelenleg a Pénzügyi kontrolling szeminárium vezetése, a Hitelintézeti könyvvizsgálat oktatása a felelőssége, emellett Számviteli beszámolók szemináriumot is tart.

Az egyetemi munkát oktatásra is használható szakkönyvek írásában való részvétellel is segíti. 2008-ban társszerzőként részt vett a nagysikerű Bankszámvitel, majd 2010-ben a Hitelintézetek könyvvizsgálata és ellenőrzése című könyv létrehozásában. 1995-től okleveles könyvvizsgáló, szakterületén pedig 2014-ben PhD fokozatot szerzett.

Jelenleg számos oktatási és tanácsadói megbízása mellett a legnagyobb hazai lízingszoftvert fejlesztő társaság, az Advisesoft Zrt. Back office részlegének irányítója.

X