Önismeret DISC alapon

Vajon miért sikeresebbek egyes emberek másoknál a problémák kezelésében, a döntéshozatalban, a különböző szerepeikben és az emberi kapcsolataikban?
turizmus-marketing-ertekesites

Kinek érdemes részt venni ezen a tréningen?

 • Akinek fontos, hogy megértse saját és ezáltal mások viselkedését is a különböző helyzetekben;
 • Aki szeretné megoldani a konfliktusait;
 • Aki szeretné megérteni saját működését a változások viharában és ennek révén eredményesebben működni;
 • Akit érdekel, hogyan látják mások a viselkedését;
 • Aki a hétköznapokban alkalmazható gyakorlati tudással szeretne gazdagodni a hatékonyabb emberi kapcsolatokhoz.

Természetünkből adódóan hajlamosak vagyunk arra, hogy inkább egy adott módon viselkedjünk, és ne máshogy: ezt nevezzük az alap, az elsődleges preferenciának. Mindannyian különböző igényekkel, értékekkel, és személyiségjegyekkel rendelkezünk. Amikor ezeket a különböző személyiségfüggő eltéréseket jobban megismerjük és megértjük, képesek leszünk másokét is felismerni, és eredményesebben tudjuk személyközi konfliktusainkat is kezelni, és képesek leszünk javítani kapcsolataink minőségén is.
A DISC Index Dr. William Marston – viselkedéstudomány területén végzett – alapvető fontosságú munkájának legújabb alkalmazása. A DISC modell a legtöbbet használt viselkedés-értékelési eszköz a világon, amely segít jobban megérteni saját egyedi viselkedési erősségeinket és hajlamainkat, továbbá segít abban, hogy hatékonyabbak legyünk az életük jó néhány alapvető fontosságú területén.

Képzés hossza: 6 óra
Helyszín: Budapest, 1092 Kinizsi utca 35, a Kontakt Szervezetfejlesztő Műhely oktatóterme
Időponthoz kérjen ajánlatot!

A képzés házigazdája:

Tóthné Márton Gabriella
Tóthné Márton Gabriella
Kontakt Műhely

Mit nyújtunk a résztvevőknek?

 • Online DISC mérést és személyre szóló 20 oldalas elemzést;
 • Az elemzés kiscsoportos feldolgozását;
 • A mérés során megkapott erősségekre épített önismereti tréninget.
 • Mindezt szép környezetben, vidám és lelkes trénerekkel, kávéval, teával, süteménnyel.Önismeret DISC alapon
Önismeret DISC alapon

Vajon miért sikeresebbek egyes emberek másoknál a problémák kezelésében, a döntéshozatalban, a különböző szerepeikben és az emberi kapcsolataikban?

Tréningünk kiindulási pontja, hogy viselkedésünket a problémák és kihívások, az emberek, a változások, valamint a szabályok kezelésének módja határozza meg. Ezek kombinációjából alakul ki a megfigyelhető viselkedési stílusunk.

Ezért mi az Innermetrix DISC mérésre építve vizsgáljuk meg a döntésképességi, a kommunikációs, a változáskezelési és a szabálykövetési erősségeket.


A viselkedés négy dimenziója a DISC modellben a következő:

 • Dominancia – döntésképesség: mennyire vagyunk képesek aktív pozitív cselekedetek végrehajtására egy ellenséges vagy kedvezőtlen környezetben.
 • Irányítás – interaktivitás: mennyire vagyunk képesek aktív pozitív cselekedetekre egy kedvező környezetben.
 • Szófogadás (engedelmesség) – stabilizálás: mennyire vagyunk képesek passzív cselekedeteket alkalmazni egy kedvező környezetben.
 • Követés (megfelelés, teljesítés) – szabályok tisztelete: mennyire vagyunk képesek passzív cselekedeteket végrehajtani (az ellenséges tényezők csökkentése érdekében) egy ellenséges vagy kedvezőtlen környezetben.

Ajánlat