ERASMUS+ K2 Stratégiai Partnerségek – SAGA

Ebben a projektben holland, spanyol, román, bulgár és magyar partnerekkel fejlesztünk közösen egy innovatív képzési programot, amely a vidéki és „üres” Európa területén élő lakosság, kiemelten a nők helyzetén kíván segíteni, szociális vállalkozások létrehozásának támogatásával.

A vidéki elnéptelenedés tendenciája számos európai országban és régióban jellemző. Ezek az „Üres Európának” nevezett területek jelentős demográfiai és gazdasági kihívásokkal szembesülnek, amit a közszolgáltatások alacsony színvonala és nehéz elérhetősége tovább mélyít, ugyanakkor értékes hagyományokkal bírnak a gazdag kulináris örökség és az élelmiszertermelés terén, amelyek lehetőséget teremthetnek az ott élők számára.

A SAGA projekt célja, hogy segítse az egyenlőtlenségek csökkentését, a gazdasági fellendülést valamint az inkluzív és fenntartható hosszú távú növekedést a partnerek együttműködése révén. A résztvevő szervezetek társult partnereik bevonásával egy képzési programot dolgoznak ki és valósítanak meg az „Üres Európa” területén élő lakosság támogatására.

Az innovatív képzési program olyan sürgető kérdéseket helyez fókuszba, mint a munkanélküliség és a gazdasági, társadalmi revitalizáció. A tréning a résztvevők számára új ismereteket biztosít, kompetenciákat és készségeket fejleszt annak érdekében, hogy a gasztronómia és az élelmiszeripar területén létrehozhassák hatékonyan működő szociális vállalkozásaikat.

A projekt főbb adatai:

Projekt címe: SAGA Social And GAstronomic entreprenuership in empty Europe

Projekt kódja: KA204-259AFC28

Partnerek:

  • DDRIÜ Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. – Magyarország (LP)
  • EOLAS S.L. – Spanyolország
  • Business Innovation Center Innobridge – Bulgária
  • STICHTING INCUBATOR – Hollandia
  • Fundatia Centrul Educational Spektrum – Románia
  • Kontakt Szervezetfejlesztő és Tanácsadó Kft. – Magyarország

A projektről további részletek itt olvashatóak:

SAGA Social And Gastronomic entreprenuership in empty Europe


A térítésmenetesen elérhető képzési programra itt lehet regisztrálni:

SAGA Képzési program